Véget ért a 2013-as Brit Formula 1-es nagydíj, melyet Nico Rosberg nyert meg Webber és Alonso előtt. Következzen az értékelésem.

Mercedes

Nico Rosberg: Nagyon jól teljesített, hibátlan versenyt futott. Szerencséje is volt, ami nélkül nem nyerhetett volna. Értékelésemben 10-ből most csak 9 pontot kap.

Lewis Hamilton: Egyértelműen az ő hétvégéje lehetett volna. Az időmérőn bődületesen teljesített, és a futamot is vezette, de a sors közbeszólt defekt formájában.Anélkül győzhetett volna is. Így is 4. lett, ami kiváló teljesítmény. Maximális 10 pontra értékelem.

Lewis-Hamilton-Mercedes-20131.jpgHamilton a Mercedesében

Red Bull

Sebastian Vettel: Az időmérőn 3. tudott lenni a gyorsabb Mercedesek mögött, majd a futam rajtjánál rögvest 2. helyre jött fel. Nem szakad el Hamiltontól, és annak balszerencséje után sokáig vezetett. Mint ahogy senkinek, neki sem lehet mindig szerencséje, így ezúttal nullázott váltó probléma miatt. Nálam ő is a legmagasabb 10-est érdemli.

Mark Webber: Időmérőn 4., futamon 2. helyen ért célba, a jó stratégia, és kiváló versenysebessége miatt. Ha van még 1-2 kör nyerhetett volna is. 9,5 pontot kap tőlem.

Ferrari

Fernando Alonso: Gyenge kvalifikáció után erős verseny egy nem túl versenyképes autóval. A jó stratégia dobogót ért. 9,5 pont

Felipe Massa: Úgy nézett ki Massát ismét az ág is húzza. Még a Q3-t sem érte meg, és a versenyen is visszaesett a mezőny végére defekt miatt. Később megváltozott a szerencséje és 6. helyre varázsolta a Ferrarit, ami nem gyenge teljesítmény. 8,5 pont.

Lotus

Kimi Raikönnen: Már megszoktuk, hogy nem a Lotus a legerősebb az időmérőn, ami most is bizonyítást nyert. A verseny során nem volt igazán gyors, mégis 2. helyen haladt pár körrel a vége előtt. A csapat hibázott, amikor nem hívta ki kerékcserére, így csak 5. lett. Nálam 8 pontot ér produkciója.

Romain Grosjean: Kvalifikáción először verte meg idén világbajnok csapattársát, de a versenyen erre nem volt lehetősége. Folyamatosan esett vissza  a mezőnyben, majd fel is adta a megmérettetést. Legnagyobb jóindulattal is csak 7 pontra értékelem.

Mclaren

Jenson Button és Sergio Perez sem szerzett pontot, bár utóbbi elsősorban a defektje miatt. Volt már jobb versenyük, pedig sok reményt fűztek a hétvégéhez a módosított autójuk miatt. 5-5 pont jár nekik tőlem.

Force India

Adrian Sutil: Sikerült bekerülnie a Q3-ba és futamon is kiválóan versenyzett. Számára nem jött jól a sok Safety Car, mert elvesztette előnyét, így a nagyok később levadászhatták, de így is 7. lett. Én 9 pontot adnék neki.

Paul Di Resta: Az időmérőn nagyon jól ment, de a csapat gyermeteg hibája miatt a mezőny végére sorolták, de onnan is sikerült pontokat szereznie, bár szerencséje is volt. Teljesítménye mellett nem lehet elmenni, így ő is 9 pontot érdemel.

Sauber

Nico Hülkenberg összeszedett egy pontot, ami ezzel az autóval nagy szónak számít. Ő 7 pontot kap tőlem.

Esteben Gutierrez: Most sem sikerült a pontszerzés az újonc pilótának. Elég lassan veszi fel az F1 ritmusát, pedig szüksége lenne egy jó szereplésre, ha jövőre is ilyen betontorpedót akar vezetni. Én 5 pontra értékelem.

Williams:

Valteri Bottas: A Williams továbbra sem elég jó, és nem másztak ki a gödörből. Lassan már az volna nagy szó, ha sikerülne a Top 10 valamelyik versenyen. Ez elsősorban a csapat hibája, bár nem tudjuk, mire menne egy jobb géppel. 5 pontot kap.

Pastor Maldonado: Majdnem meglett a pontszerzés, de mégsem. Legalább a csapattársát képes volt legyőzni. 6 pontra értékelem a hétvégén nyújtott teljesítményét.

Toro Rosso:

Jean Eric Vergne: Nem sikerült befejezni a futamot. Neki is a Pirelli idei abroncsai tettek keresztbe. Ha nincs a balszerencse, talán még pontot is szerzett volna. Nálam 7 egységet érdemel produkciója.

Daniel Ricciardo: Látszik rajta, hogy Webber helyére pályázik. Már az időmérőn is kiválóan ment, és a versenyen is beért a pontot gyűjtők közé. Ha továbbra is marad a jó formája, meglehet a Red Bull ülése jövőre. Csak rajta múlik. 9,5 pont

ricci3.jpgDaniel Ricciardo

Marussia

Max Chilton: Megint nem mutatott semmit abból, hogy az F1-be való, persze a Marussiával nem egyszerű. 4 pontot adok neki.

Jules Bianchi: 16. lett, és ismét megverte csapattársát. Egyedül ennyi a pozitívum a hétvégéjével kapcsolatban. 5 pontra értékelem.

Caterham

Giado Van Der Garde: Még Chiltontól is kikapott, és egész hétvégén szenvedett. Ő sem érdemel többet 4 pontnál. Sőt!

Charles Pic: A kis csapatok autói közül az övé végzett a legjobb helyen a versenyen. Ugyan ezért nem jár pont, de nem elhanyagolható teljesítmény. 6 pont 10-ből produkciója.

Kép forrása:

1. grandprixweekly.com

2. f1-live.hu

süti beállítások módosítása