Hivatalossá vált, hogy Mark Webber 2014-től búcsút int a Formula 1-nek, és a hosszútávú versenyzés felé veszi az irányt. A Porsche versenyzője lesz.

webb_redb_inte_20103.jpgWebber a Red Bull volánjánál

Webber 12 szezont töltött a Formula 1-ben, és ezalatt 9 futamgyőzelmet szerzett. 4 istállónál vezetett, de a legnagyobb sikerek a Red Bullnál jöttek. Most úgy döntött, nem lesz többé Vettel csapattársa, és új karrierbe kezd. A Porsche LMP1-es autóját fogja vezetni, és jövőre már Le Mansban is láthatjuk az ausztrált.

Felvetődik a kérdés, hogy ki ülhet be a helyére? Az egyik legnagyobb esélyes Kimi Raikönnen. A finn rendkívül jól terelgeti Lotusát idén, és tette ezt tavaly is. Még a világbajnoki cím is összejöhet számára. Már egyszer felért a csúcsra a Ferrarival 2007-ben és mihamarább meg szeretné ismételni ezt a sikert. A sajtó nyílt titokként kezeli érkezését a bikákhoz, de ez még egyáltalán nem biztos. Christian Horner szerint is Kimi egyelőre csak egy opció a Red Bull számára. Érdekes lenne, ha ő ülhetne a második autóba. Hogyan teljesítene a háromszoros bajnok csapattársa mellett?

lotu-raik-vale-2012-1.jpgKimi Raikönnen

Talán picit logikusabb lépés lenne Red Bullos szempontból Daniel Ricciardo vagy Jean Eric Vergne. Ők szintén rendkívül tehetséges versenyzők, de egyrészt nem elég rutinosak, másrészt pedig még nem igazán mutatták meg, hogy van bennük annyi potenciál, hogy komoly eséllyel harcolhatnának a győzelemért egy jó autó volánja mögött. Legfőképp az szól mellettük, hogy a Red Bull pilótaprogramjának felfedezettjei, és a Red Bull család tagjai. Mindketten örülnének a feljebb lépési lehetőségnek, de hát ki nem. Véleményem szerint még gyúrniuk kell, ha komolyan harcba akarnak szállni az ülésért.

Jenson Buttont szintén esélyesnek hiszik sokan az ülésre. Mclaren versenyzője, ő is világbajnok, és tudjuk róla, hogy rendszerint 1 éves szerződéseket szokott kötni, így könnyebben alakíthatja pályafutását. Ő sem a legfiatalabb, és Christian Horner sem igazán tartja opciónak, így nem hiszem, hogy jövőre Red Bullos overállban láthatnánk.

Nico Hülkenberg szintén egy tehetséges versenyző, aki már felkeltette a komolyabb csapatok érdeklődését is. Számtalanszor megmutatta, hogy egy gyorsabb géppel a legjobbak között lenne. Nem rég bevallotta, hogy hibázott, amikor a Sauberért elhagyta a Force Indiát. Úgy vélem, a bikák is felfigyeltek már rá, és lehetnek esélyei az ülésre.

A mezőnyben több sikeres, és rendkívül tehetséges versenyző van rajtuk kívül is, de egyeseknek hosszútávú szerződésük van, míg mások nem elég meggyőzőek ahhoz, hogy a világbajnok istálló látóterébe kerüljenek. Talán még Di Resta akinek van némi esélye. Az biztos, hogy szinte bármelyik pilóta szívesen vezetné a bikák egyik autóját.Valószínűleg hamarosan megfogjuk tudni Hornerék döntését. Addig is marad az izgulás.

Kép Forrása: f1fanatic.co.uk

süti beállítások módosítása